«Αγκαλιάστε την ισότητα» είναι το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Πρώτη φορά γιορτάστηκε το 1911 ενώ το 1975 καθιερώθηκε η 8 Μαρτίου ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η ημέρα συμβολίζει τον αγώνα των γυναικών για τις ίσες συνθήκες εργασίας αλλά και το δικαίωμα ψήφου. Όμως όσο τα χρόνια περνούν παραμένει μια σημαντική στιγμή για την προώθηση της ισότητας των γυναικών παντού.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες! Μας προτρέπει να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα μας, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε ολοένα και περισσότερους για τα δικαιώματα μας. Μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει δρόμος ακόμη προς την ισοτιμία των γυναικών και μας καλεί να στηρίξουμε φιλανθρωπικές οργανώσεις που αφορούν την προστασία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Pandora 15300 3 4 balconette cut & sew & 25301 brazilian ivory back

Στην Ελλάδα παρ’ ότι η ισότητα των δυο φίλων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ως θεμελιώδης αξία, στη πραγματικότητα υπάρχει μεγάλο χάσμα από τις συνθήκες που ισχύουν. Ο δείκτης ισότητας των φύλων είναι ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων και λαμβάνει υπόψη του παραμέτρους όπως η εργασία, τα χρήματα, οι γνώσεις, η εξουσία, η βία και άλλα. Δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη ενώ πρώτη θέση κατέχει η Σουηδία.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στη χώρα μας για να μπορούμε να μιλάμε για ισότητα μεταξύ των φύλων.

Η W.I.N. HELLAS Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και  ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από την κυρία Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου. Σκοπός της W.I.N. HELLAS είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Έχει ποικίλα δράση τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών καθώς και στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Διαθέτει ένα δίκτυο επιστημονικών συνεργατών από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, δικηγόρους κ.α., έτσι ώστε να προσφέρει την κατάλληλη υποστήριξη σε γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφής βία.

Φέτος στη Luna αποφασίσαμε να στηρίξουμε έμπρακτα το έργο της W.I.N. HELLAS προσφέροντας το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος για την Τετάρτη 8 Μαρτίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αν θέλεις και εσύ να στηρίξεις με τη σειρά σου τις γυναίκες της W.I.N. HELLAS κάνε ένα δώρο στη μητέρα, την αδερφή, την κολλητή φίλη ή φυσικά σε εσένα! Ένα δώρο που θα θυμίζει πόσο σημαντική είναι να είσαι γυναίκα και πόσο σπουδαία πράγματα μπορείς να καταφέρεις!

Ειδικά για την σημερινή ημέρα σου προτείνω να επιλέξεις ένα σετ εσωρούχων στα χρώματα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας! Μωβ, πράσινο και λευκό.

Μωβ που συμβολίζει τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και το να είσαι πιστός στο σκοπό. Μια απόλυτα ταιριαστή επιλογή εσωρούχων είναι η συλλογή Daisy, με την ανάγλυφη φλοράλ δαντέλα σε μωβ χρώμα.

Πράσινο που συμβολίζει την ελπίδα. Εδώ σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στην σειρά εσωρούχων Every.wear. Περιλαμβάνει τις πιο άνετες bralette για να φοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει η επιλογή σε απόχρωση του πράσινου αλλά και του μωβ.

Λευκό που συμβολίζει την αγνότητα. Η αλήθεια είναι ότι λευκή επιλογή θα βρεις σχεδόν σε όλες τις συλλογές εσωρούχων της Luna, όμως δε θα μπορούσα να παραλείψω να σου προτείνω την ανοιξιάτικη συλλογή Pandora με ζακάρ δαντέλα που καλύπτει έως και cup E.  

Με αγάπη,

Εύα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *